BALETT PÅ BIO: ROMEO & JULIA

Romeo och Julia som balett.
Romeo och Julia är utan jämförelse världens mest kända kärlekshistoria. Ett teaterstycke skrivet av William Shakespear i slutet av 1500-talet. Sedan dess har Romeo och Julia gjorts som film, opera och balett. Den ryska tonsättaren Sergei Prokofiev komponerade i början av 1930-taket musik till baletten Romeo och Julia. För att undvika stalintidens censur uppfördes baletten först 1940. Produktionen är ständigt på opera- och baletthusens repertoar.
Den 17 oktober visar Kulturföreningen Katrina i Bio Savoy en inspelad version av Bolsjojteaterns uppsättning som koreograferats av Alexej Ratmansky. Föreställningen är en klassisk balett men med ett lyriskt kroppspråk som följer musiken på ett intensivt sätt som får rörelse och musik att smälta samman. Den alltför stränga formen som rysk balett ofta präglas av överger Ramantsky för ett mera rörligt och känslosamt uttryck.
Romeo och Julia är historien om två unga människor som förälskar sig i varandra trots att de kommer från två olika släkter som långa tider varit i fejd med varandra. En förbjuden kärlek som de två unga beslutar sig för att leva ut men som samtidigt leder till våld och ond bråd död.

Föreställningen är den 17 oktober kl. 19.00 i Bio Savoy. Operacafé öppnar kl. 18.00 och 18.30 är det introduktion.
Föreställningen är totalt ca 2,5 timmar inklusive en paus.
Biljettpriserna är 25 € ordinarie pris, 20 € för medlemmar, 10 € för personer 10 till 26 år. Barn i sällskap med vuxna äger gratis inträde.

Salong: 

  • Sal 1

Speltid: 

2h 30min
0
lör 17/10 - 19:00