SOUND OF METAL

Ruben (Riz Ahmed) och Lulu (Olivia Cooke) är ett hårdrockande par som är på turné med sin mini-van. Under en enkel dialogsekvens i början av filmen, där bilen sveper över en motorväg någonstans i USA, förstår man att de är som gjorda för varandra. Båda två har ett problematiskt förflutet, Ruben som missbrukare och Lulu med familjeproblematik. Samtidigt är det ingenting som definierar dem, utan det är istället kärleken för musiken som håller dem samman.

Sedan händer det som inte får hända. Efter en spelning, där Ruben arbetat på trumsetet hårdare än någonsin, slår det lock för hans öron. Först misstänker han ingenting, men snart går det upp för honom att hörseln är borta. Ruben drabbas av vild panik och drar med sig Lulu ner i mörkret. De båda två förstår att någonting måste göras. Ruben besöker flera läkare som säger att det är lönlöst. Det finns operationer som kan underlätta, men i mångt och mycket måste han lära sig leva ett nytt liv. För att Ruben överhuvudtaget ska orka med sig själv tvingar Lulu honom att ta in på rehab för döva, mitt ute i den Amerikanska vischan. Hon lovar att vänta på honom, men klarar Ruben av att leva mitt sitt nya tillstånd?

Darius Marder är tidigare mest känd för manuset till "The Place Beyond the Pines". Det kommer ändras nu. Hans regidebut "Sound of Metal" är en av de bästa filmerna på länge, som bärs av en Oscarsvärdig Riz Ahmed i huvudrollen.

PREMIÄR: 17.5 2021

Genre: 

  • Drama

Speltid: 

2h 1min
0